Det är Jocke som bloggar här ibland

Henke Larsson – Sveriges Air Bud

I morse såg jag sista minuterna på en helt otroligt spännande film, Air Bud 3. Den handlar om en fotbollsspelande hund som ett amerikanskt juniorlag lyckats mygla in i laget. Air Bud, som hunden heter, har en tidigare framgångsrik karriär inom amerikansk fotboll och basket, men nu var det alltså dags för fotboll.

Under de 10 minuter jag kollade så hann Air Bud avgöra State Championship med en slow motion-språngnick med bara en (1) sekund kvar. Jag vet att det var just en sekund eftersom kameran zoomade in och ut på ett stoppur hela tiden. Han fick även hoppa in som målvakt i den avgörande straffläggningen under finalen i damfotbolls-VM mot Norge. Air Bud gjorde det omöjliga och räddade norskans straff uppe i krysset, även denna gång i slow-motion.

Många ifrågasätter sanningshalten i filmen Air Bud men igår såg jag faktiskt något liknande, men tydligen baserat på en verklig händelse. Det var ett sportprogram på TV4 som hette ”Sporten” och det handlade om en 37-årig fotbollsspelare som hade vinteruppehåll från fotbollen. Istället för att vila, som alla andra i laget, så hade han börjat spela innebandy. Efter bara ett par veckors träning fick han chansen i elitserien och sen avgjorde han matchen med ett långskott som, liksom i slow-motion, studsade in i mål. För att öka spänningen hade motståndarlaget tagit ut målvakten, trots att det stod 7-7.

Det finns även en Air Bud 4 och 5  där ”Buddy” börjar spela baseball och beach volleyball. Vad blir Henkes nästa sport tro?

Henke och Buddy

Henke och Buddy

Annonser

december 23, 2008 - Posted by | Uncategorized

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: